Danielle van Dijk - Maria Magdalena uit de verf

Veertig schilderijen met verborgen symboliek


Iedereen weet tegenwoordig dat het beeld van Maria Magdalena als hoer niet klopt en dat de Kerk dit verzonnen heeft om een geheim te verhullen. Op 10 juni 2016 heeft paus Franciscus I Maria Magdalena officieel tot apostel naast Petrus uitgeroepen. Ook heeft hij haar feestdag 22 juli tot een kerkelijke feestdag gemaakt.

In de esoterie is Maria Magdalena al bijna 2000 jaar bekend als de 'apostel der apostelen'. Zij was echter veel meer dan dat!

In dit boek bespreekt Danielle van Dijk de verborgen symboliek in 40 schilderijen van de grote schilders uit de Renaissance. Zij kenden het geheim van Maria Magdalena als de geliefde vrouw van Jezus. Leonardo da Vinci, Rafaël, Michelangelo, Botticelli en de Vlaamse Primitieven verhulden deze geheime boodschap in enkele van hun schilderijen, recht onder de neus van hun kerkelijke opdrachtgevers.

In oude teksten uit de Nag Hammadi Geschriften (gevonden in 1945) is dit andere beeld van Maria Magdalena als de geliefde vrouw van Jezus ook bekend. De schrijver onderzocht jarenlang deze thematiek, bezocht de plaatsen waar de Magdaleense leefde en schreef al eerder een boek over haar: Maria Magdalena, vrouw naast Jezus, Christofoor 2012.

Dit boek is een aanrader voor de zoeker naar waarheid en een boeiende studiegids voor elke nieuwsgierige museumbezoeker.

Drs. Danielle van Dijk, geboren in 1953, bestudeert al meer dan 40 jaar verschillende onderwerpen uit de geesteswetenschap. Ze heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de gnosis en meerdere boeken geschreven, waaronder Het Christusbewustzijn en De Lijkwade van Turijn. Ze is tevens docent literatuur en filosofie op de Stichtse Vrije School (VO).


Het boek maria magdalena uit de verf van Danielle van Dijk is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Danielle van Dijk boeken - Maria Magdalena uit de verf
ISBN 9789491748509
PAGINA’S 172
VERSCHENEN 21-09-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Cichorei
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,50
Bestel

Andere boeken van Danielle van Dijk