Daniel van Egmond - De wereld van de ziel

Mundus imaginalis


Zoals de mens van het dier verschilt, zo verschilt de ziel van de mens. De ziel begrijpt de taal der symbolen. Zij vindt haar huis in de wereld van de mundus imaginalis. Zij is dynamisch, voortdurend in beweging én draagt de kwaliteiten goedheid, schoonheid en waarheid in zich.

In onze moderne wereld zijn veel mensen ervan overtuigd dat de ziel niet bestaat. Waar men toch over de ziel spreekt, wordt zij meestal vereenzelvigd met de psyche. Oude mythen en verhalen leren ons wat de ziel is: zij is dat facet van ons bestaan dat min of meer onsterfelijk is. Zij behoort tot een ander niveau van werkelijkheid dan de fysieke wereld.

Daar waar de ziel verdwenen is, zijn we onze oriëntatie kwijtgeraakt en ontstaat er een niet te bevredigen verlangen en onrust. We zijn dan nog uitsluitend gericht op deze wereld van ruimte en tijd. Zolang we niet weten dat er een verticaal niveau van werkelijkheid bestaat waar de ziel haar domein heeft, zullen alle oplossingen voor deze onrust schijnoplossingen blijven.


Het boek de wereld van de ziel van Daniel van Egmond is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Daniel van Egmond boeken - De wereld van de ziel
ISBN 9789082143423
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 31-03-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Nachtwind
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,00
Bestel

Andere boeken van Daniel van Egmond