Daniël van Egmond - De mens en zijn engelVele goden in het oude Egypte en in India blijken dezelfde functies te vervullen als de engelen in het jodendom, christendom en de islam. Zij zijn het die uit het Heilige, dat is het Ene, de veelheid van de schepping voortbrengen. Zij zijn het die er voor zorgen dat de veelheid steeds naar de oergrond terugkeert. Uit verhalen blijkt dat alles wat er bestaat vanuit twee verschillende perspectieven kan worden bekeken. Ten eerste 'horizontaal': al het bestaan verschijnt dan als het resultaat van fysieke processen en is daarom onderworpen aan de wetten die de natuurwetenschap ontdekt heeft.

Ten tweede 'verticaal': alles blijkt een unieke uitdrukking te zijn van het Heilige. Zo'n unieke uitdrukking is een engel of een god. Zo heeft elke rivier, elke berg, elke boom en ieder mens zijn eigen engel. We ontdekken dat we ons niet hoeven te beperken tot onze zintuiglijke ervaringen, maar dat we ook mythische, religieuze en mystieke en visionaire ervaringen serieus moeten nemen.

Bevrijdend is om te ontdekken dat we niet louter een speelbal zijn van natuurkundige processen, Wij zijn niet terug te brengen tot ons brein, zoals de nieuwste ideologie ons voorhoudt. Om dit te doorzien en daaraan te ontsnappen, is het nodig om het contact met onze eigen engel te herstellen. Dit boek is geschreven als een zoektocht naar de mens die wij in wezen zijn.


Het boek de mens en zijn engel van Daniël van Egmond is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Daniël van Egmond boeken - De mens en zijn engel
ISBN 9789081319645
PAGINA’S 380
VERSCHENEN 15-05-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Nachtwind
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,00
Bestel

Andere boeken van Daniël van Egmond