Daisaku Ikeda, Majid Tehranian - Wereldbeschaving

Een dialoog over boeddhisme en islam


Wereldbeschaving is het resultaat van een reeks gesprekken tussen twee voorvechters van wereldvrede, een uit Japan en een uit Iran. Het bestrijkt de ontmoetingen tussen boeddhistische en islamitische culturen vanaf de 7e eeuw tot op heden. Ondanks al hun culturele verschillen hebben het boeddhisme en de islam opvallend veel wezenlijke punten van overeenkomst. Het zoeken naar een gemeenschappelijke basis voor alle culturen is nu, meer dan ooit, van vitaal belang.

De uiteenlopende onderwerpen die in deze vorm van dialoog aan de orde komen, zijn onder andere de aard van de hedendaagse religieuze overtuiging, het mondiaal ideologisch terrorisme, religieus fanatisme en de universele mensenrechten. Ikeda en Tehranian, beiden belangrijke vertegenwoordigers van hun eigen geloof, dragen de dialoog voor als de meest effectieve methode voor het oplossen van persoonlijke, nationale en internationale conflicten.

Wereldbeschaving richt zich tot lezers met belangstelling voor het boeddhisme, de islam en internationale communicatie, maar toch wel het meest tot de gemiddelde lezer. Het is een oproep tot tolerantie, tot de dialoog en uiteindelijk


Het boek wereldbeschaving van Daisaku Ikeda, Majid Tehranian is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Daisaku Ikeda, Majid Tehranian boeken - Wereldbeschaving
ISBN 9789059723221
PAGINA’S 224
VERSCHENEN 29-08-2009
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Eburon Uitgeverij B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel