Daan Roovers - Mensen maken

Nieuw licht op opvoeden


'Alles is goed zoals het uit de handen van de Schepper komt, alles raakt verdorven in de handen van de mens,' schreef Rousseau in zijn Emile, of Over de opvoeding uit 1762, waarschijnlijk het beroemdste boek over opvoeding ooit. Laat het kind vooral kind zijn, en bescherm het zo veel mogelijk tegen de grotemensenwereld, is zijn boodschap.

Probeer dat maar eens in onze tijd, schrijft filosofe Daan Roovers. Ook kinderen ontkomen niet aan de voortdurende informatiestroom. Dagelijks worden ze door sociale media en het Jeugdjournaal bijgepraat over oorlog, crisis en klimaat. In plaats van hen met hun rug naar de wereld groot te brengen of ze alleen maar toe te rusten met 'doelgerichte vaardigheden voor de arbeidsmarkt', moeten we ons toeleggen op 'algemene vorming, om ze voor te bereiden op een maatschappij die er nog níét is en waarvan niemand weet hoe die zal zijn'.

Daan Roovers is docent publieksfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam, programmamaker bij omroep Human, debatvoorzitter in De Rode Hoed, en trainer bij de Denkacademie. Ze is voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine. Samen met René Gude schreef zij Kleine geschiedenis van de filosofie. Ze studeerde geneeskunde en filosofie in Nijmegen.


Het boek mensen maken van Daan Roovers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 10,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Daan Roovers boeken - Mensen maken
ISBN 9789026338656
VERSCHENEN 30-03-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Ambo|Anthos
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
10,00
Bestel