Daan Haeyen, Bas Flipsen - Inleiding Construeren

Inleiding Construeren biedt de student een eenvoudige en heldere inleiding in de basisbegrippen voor construeren. Het biedt daarmee een eenvoudige opstap naar bijvoorbeeld het gebruik van Machineonderdelen.

Het boek behandelt de basis voor mechanische oplossingen. De basisbegrippen lastproces, overbrenging en aandrijving worden eenvoudig behandeld en laten zien aan de hand van een doorlopend voorbeeld. Zo kan een student de mechanische oplossingen ontwerpen voor het complete technische ontwerp. Wat zijn de onderliggende constructieprincipes, aandrijvingen en overbrengingen/mechanismen? Hoe kun je je theoretische kennis van statica, dynamica en natuurkunde (kracht, energie, vermogen, last, koppel) praktisch toepassen in het ontwerpen van een technisch product? Hoe maak je de stap van ideeën naar een concreet ontwerp?

Het bestaat uit een compact leerboekje met daarbij allerhande online materiaal: vragen en antwoorden met feedback, voorbeelden van mechanismen door middel van animaties en filmpjes.

USP’s:

• Basisbeginselen voor mechanische oplossingen: een leerboek voor eerstejaarsstudenten bestaat nog niet.

• Aan de hand van leuke, aantrekkelijke bewegende constructies, zowel voor werktuigbouwers aantrekkelijk, als voor IPO-ers, wordt de student

geleid door de basisprincipes.

• Zeer geschikt voor HBO (zowel natuurkundig als toepassend): kort, overzichtelijk, basis.

• Opstap naar Machineonderdelen.


Het boek inleiding construeren van Daan Haeyen, Bas Flipsen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Daan Haeyen, Bas Flipsen boeken - Inleiding Construeren
ISBN 9789024407163
PAGINA’S 186
VERSCHENEN 27-06-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,95
Bestel