D.J.H. Deeg - Oud worden is normaal

Door de gestage toename van het aantal ouderen is oud worden normaal geworden. Dat brengt 3 grote uitdagingen met zich mee: het mogelijk maken van complexe zorg voor mensen met complexe gezondheidsproblemen; de hoge eisen die de informatisering van de maatschappij stelt aan de cognitieve vermogens van haar burgers; en de toenemende druk op 'oudere jongeren' om verschillende vormen van sociale participatie te combineren. In deze bundel geven zeven deskundigen hun visie op wat er moet gebeuren om het proces van ouder worden zo goed mogelijk te ondersteunen.

De bundel bevat de rede van Dorly Deeg, hoogleraar Epidemiologie van de veroudering, uitgesproken bij haar afscheid als wetenschappelijk directeur van de Longitudinal Aging Study Amsterdam (LASA). Voorafgaand daaraan vond een symposium plaats waarvan de bijdragen eveneens in deze uitgave zijn opgenomen. Die bijdragen zijn van Martijn Huisman, Mirjam de Klerk, Johan Polder, Marieke Schuurmans, Frits de Lange, Arjan Braam en Yvonne Kroonenberg.

ISBN 978 90 8659 729 1

www.vuuniversitypress.com

VU University Press


Het boek oud worden is normaal van D.J.H. Deeg is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


D.J.H. Deeg boeken - Oud worden is normaal
ISBN 9789086597291
VERSCHENEN 15-01-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER VU University Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,50
Bestel