Cretien van Campen, Debbie Verbeek-Oudijk - Gelukkig in een verpleeghuis?

Ervaren kwaliteit van leven en zorg van ouderen in verpleeghuizen en verzorgingshuizen


Het leven in Nederlandse verpleeghuizen en verzorgingshuizen is aan het veranderen. Het aantal kwetsbare ouderen neemt toe. Ouderen wonen steeds langer zelfstandig en alleen de meest kwetsbare ouderen verhuizen naar een verpleeghuis of verzorgingshuis. De berichtgeving is niet altijd even positief over de zorg in deze verpleeg- en verzorgingshuizen. Mensen maken zich, mede op basis van deze berichtgeving, zorgen over de kwaliteit van de zorg en het leven van bewoners.

Voor dit rapport zijn uitvoerige gesprekken gevoerd met ruim 950 bewoners van verpleeghuizen en verzorgingshuizen, verspreid over het hele land. We vroegen naar hun ervaringen en oordelen over de kwaliteit van hun leven (geluk, eenzaamheid, levenslust) en de kwaliteit van de verzorging (privacy, autonomie, bejegening, veiligheid). Mensen met ernstige dementie konden vanzelfsprekend niet bevraagd worden.


Het boek gelukkig in een verpleeghuis? van Cretien van Campen, Debbie Verbeek-Oudijk is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 10,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Cretien van Campen, Debbie Verbeek-Oudijk boeken - Gelukkig in een verpleeghuis?
ISBN 9789037708370
PAGINA’S 67
VERSCHENEN 22-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sociaal En Cultureel Planbureau
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
10,00
Bestel

Andere boeken van Cretien van Campen, Debbie Verbeek-Oudijk