Cora Dekker - Terugvinden van waardigheid

Community-based sociotherapie in Rwanda, Oost Congo en Liberia


De trainingen in het toepassen van community based sociotherapie in Rwanda, Oost Congo en Liberia voorzagen bijna honderd deelnemers in een methodiek die hielp bij het terugvinden van waardigheid. De deelnemende therapeuten trainden vervolgens honderd andere collega's en samen nodigden zij duizenden sociotherapiegroepen uit om actief mee te doen. Gezamenlijk leerden zij veilige omgevingen te realiseren waarbinnen nieuwe relaties en initiatieven mogelijk werden. Gevolg daarvan was dat de sociale netwerken merkbaar sterker werden. Mensen durfden weer een pannetje water bij de buren te lenen en zwangere vrouwen durfden weer bij vreemden aan te kloppen als het even niet goed ging.

Dit onderzoek laat overtuigend zien dat de bestudeerde therapievorm uitdaagde tot participatie en deelnemers hielp sociaal betrokken te zijn en te blijven. Ze beschouwen de methodiek als ihumure, een opluchting. 'Dit programma is voor ons,' verklaarden ze.

Cora Dekker (1944) werkte van 1995 tot 2009 in Nederland als sociotherapeut met slachtoffers van oorlogsgeweld. Tussen 2002 en 2011 doceerde zij Social Work aan de Hogeschool Leiden en vanaf 2004 ontwikkelde, trainde, superviseerde en onderzocht zij de community-based sociotherapieprogramma's van Rwanda, Oost Congo en Liberia.


Het boek terugvinden van waardigheid van Cora Dekker is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Cora Dekker boeken - Terugvinden van waardigheid
ISBN 9789086597420
VERSCHENEN 30-10-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER VU University Press
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,50
Bestel