Cor van der Meer, Arthur van den Boogaard - De dug-out

Een ode aan verdwijnend Nederlands cutuurgoed


Een ode aan verdwijnend Nederlands cultuurgoed

Het is de minst geliefde plek op een voetbalveld: de reservebank, een openbare maatstaf van kwaliteit. Gewogen, te licht bevonden en dus een plaatsje in de dugout. Toch wordt bij menig voetbalclub met veel liefde en aandacht zo'n dugout gebouwd. Of beter gezegd: werd gebouwd. De authentieke dugout is aan het verdwijnen. Zoals echt gras wordt vervangen door kunstgras, zo lijkt ook de prefab-reservebank aan de winnende hand.

Al ruim 10 jaar lang reist Cor van der Meer door Nederland om de dugouts van voetbalclubs te fotograferen. Bij alle mogelijke amateurverenigingen zoekt hij de met clubliefde en niet noodzakelijk met vakmanschap in elkaar geknutselde dugouts: geen bouwpakketten, maar originele voetbalrelikwieën.

Samen met schrijver Arthur van den Boogaard maakte Van der Meer het boek De dugout. Met hun foto's en verhalen brengen ze een ode aan verdwijnend Nederlands cultuurgoed.


Het boek de dug-out van Cor van der Meer, Arthur van den Boogaard is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Cor van der Meer, Arthur van den Boogaard boeken - De dug-out
ISBN 9789492077684
VERSCHENEN 17-05-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Trichis Publishing B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,95
Bestel