Colin O'Brien - Giro d'Italia

Het machtige verhaal van de mooiste wielerkoers.


Tom Dumoulin kan het bevestigen: het is een koers vol grilligheid en gedrevenheid, net als Italië zelf. Daarom is de Giro d'Italia meer dan een wielerwedstrijd, het vertelt een verhaal. Het podium: een zware koers door een machtig mooi land. De personages: markante figuren, als hoofdrolspelers in een klassiek drama. Zoals Alfonsina Strada, die haar haar afknipte en met de mannen meereed in 1924. Ottavio Bottecchia, die er bijna zeker met de Roze Trui vandoor zou gaan, tot hij vermoord werd. Zaten Mussolini's Zwarthemden hierachter? Zoals de aartsrivalen Fausto Coppi en Gino Bartali, en tragische held Marco Pantani. Geboren om te klimmen, gedoemd om te verliezen.

En zoals de weergaloze Tom Dumoulin, die met zijn overwinning in de 100ste editie van de Giro in 2017 geschiedenis schreef voor zichzelf en het Nederlandse wielrennen.

Colin O'Brien is een Ierse sportjournalist en woont in Rome. Zijn fascinatie voor wielrennen begon in 1998, toen de Tour de France in Dublin startte. Hij schrijft voor verschillende internationale wielertijdschriften, waaronder Rouleur, Peloton, Cyclist en ProCycling.


Het boek giro d'italia van Colin O'Brien is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Colin O'Brien boeken - Giro d'Italia
ISBN 9789492037688
PAGINA’S 280
VERSCHENEN 22-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Brandt
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,00
Bestel