Coby Speelman - Ontdekkend levensbeschouwelijk leren

Naar vernieuwde levensbeschouwelijke vorming in de basisschool


Hoe kunnen leerkrachten in het bijzonder en openbaar basisonderwijs recht doen aan de verschillende levensbeschouwelijke achtergronden van de leerlingen en hoe geven zij in deze tijd vorm aan de identiteit van de school?

Kan levensbeschouwelijke vorming gegeven worden aan alle leerlingen op alle basisscholen? Is daar draagvlak voor bij leerkrachten en beschikken zij over voldoende kennis en vaardigheden?

Coby Speelman deed onderzoek naar de manier waarop leerkrachten in het bijzonder- en openbaar basisonderwijs omgaan met de levensbeschouwelijke

diversiteit in hun groep en in het team. Wordt daarover van gedachten gewisseld in de school en is er beleid vastgesteld? Welke rol speelt de persoonlijke levensbeschouwelijke visie van teamleden daarbij?

De verhelderende visie van de filosoof Charles Taylor op secularisatie en op geloof en ongeloof geeft een richting aan voor vernieuwing van de levensbeschouwelijke vorming in het onderwijs.

Coby Speelman studeerde filosofie en religie en levensbeschouwing en werkt

als onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing in het basisonderwijs.


Het boek ontdekkend levensbeschouwelijk leren van Coby Speelman is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Coby Speelman boeken - Ontdekkend levensbeschouwelijk leren
ISBN 9789023928379
PAGINA’S 250
VERSCHENEN 30-10-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boekencentrum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,99
Bestel