Christy Lefteri - De bijenhouder van Aleppo

‘De bijenhouder van Aleppo’ van Christy Lefteri is het hartverwarmende liefdesverhaal van bootvluchtelingen Nuri en Afra.

Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen in aanraking gebracht met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami. Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.’

Christy Lefteri is geboren en getogen in Londen. Ze is de dochter van Grieks-Cypriotische vluchtelingen en werkte als vrijwilliger in het Unicef-opvangcentrum voor vluchtelingen in Athene, waar het idee voor ‘De bijenhouder van Aleppo’ geboren werd.

‘Dit is een roman van internationale betekenis. Sterk uitdagend, hij blijft je bij en opent je ogen.’ – Heather Morris, schrijver van ‘De tattoeëerder van Auschwitz’


Het boek de bijenhouder van aleppo van Christy Lefteri is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Christy Lefteri boeken - De bijenhouder van Aleppo
ISBN 9789023957775
PAGINA’S 336
VERSCHENEN 31-05-2019
DRUK 7e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Mozaiek
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,99
Bestel

Andere boeken van Christy Lefteri