Christophe Vanroelen, Erik Henderickx, Valeria Pulignano - De arena's van het arbeidsbestel

Inleiding tot de sociologie van arbeid en arbeidsverhoudingen


Arbeidssociologie richt zich op de studie van het sociale fenomeen 'arbeid'. Arbeid heeft een erg belangrijke plaats in ons leven. Daarom zijn sociologische vragen over arbeid bijzonder divers. Arbeidssociologen buigen zich onder meer over de manier waarop we 'arbeid' organiseren in onze maatschappij, of staan stil bij de rol van de verschillende actoren die vorm geven aan het arbeidsbestel: werknemers, werkgevers, vakbonden, de overheid... Ze analyseren ook de gevolgen van arbeid voor werknemers en de maatschappij, bijvoorbeeld op het vlak van zingeving of sociale ongelijkheid.

De arena's van het arbeidsbestel geeft een actueel overzicht van de arbeidssociologische kennis en inzichten, die toelaten actuele arbeidsvraagstukken te begrijpen en er kritisch over te reflecteren. Het boek besteedt aandacht aan de 3 arena's van het arbeidsbestel: de arbeidsorganisatie, de arbeidsmarkt en de arbeidsverhoudingen. Ook de historische ontwikkeling van ons arbeidsbestel komt aan bod.

Dit basiswerk is bedoeld voor iedereen die een inzicht wil verwerven in de sociologische concepten achter ons arbeidsbestel. Voor studenten in de sociologie, andere sociale wetenschappen en economische wetenschappen is het verplicht studiemateriaal. De kwaliteit van dit handboek is gegarandeerd door de interuniversitaire samenwerking die eraan ten grondslag ligt.


Het boek de arena's van het arbeidsbestel van Christophe Vanroelen, Erik Henderickx, Valeria Pulignano is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 42,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Christophe Vanroelen, Erik Henderickx, Valeria Pulignano boeken - De arena's van het arbeidsbestel
ISBN 9789462922471
PAGINA’S 360
VERSCHENEN 22-02-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Acco België
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
42,00
Bestel