Christine Mangan - Fata morgana

Fata morgana van Christine Mangan is een beklemmend verhaal over een obsessieve vriendschap, tegen het decor van het exotische, zinderende Tanger in de jaren vijftig, waarin niets is wat het lijkt.

Al sinds haar aankomst in Marokko, waar Alice met haar man vanuit Amerika naartoe is verhuisd, voelt ze zich er niet thuis. Ze is angstig, de hitte verdraagt ze slecht en de medina’s zijn haar te druk. Haar gevoel verandert wanneer een oude schoolvriendin haar opzoekt. De onverschrokken en daadkrachtige Lucy trekt Alice uit haar schulp en ze gaan er samen op uit, net als vroeger. Maar Lucy is ook dominant en verstikkend. Wanneer Alice’ man verdwijnt, begint ze aan alles te twijfelen: aan haar relatie met de ongrijpbare Lucy, aan haar besluit om naar Tanger te gaan en, uiteindelijk, aan haar verstand.

Een heerlijke roman die je meesleept in de atmosfeer van koloniaal Marokko in de jaren vijftig met de intimiteit en intriges van The Talented Mr. Ripley van Patricia Highsmith.


Het boek fata morgana van Christine Mangan is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Recensies & Video’s over "Fata morgana"

Christine Mangan boeken - Fata morgana
ISBN 9789026339530
PAGINA’S 296
VERSCHENEN 05-10-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Ambo|Anthos
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,99
Bestel

Andere boeken van Christine Mangan