Christine Ceulemans - Gezondheidspromotie

Denk- en doeboek


Deze introductie in de gezondheidspromotie, die theorie combineert met praktijkvoorbeelden, leert hoe gezond gedrag bij individuen en bij doelgroepen te bevorderen. Het streefdoel is doordacht handelen naar patiënten, cliënten en doelgroepen toe. In die optiek wordt er een systematische redenering opgebouwd over leefstijl- of gedragsfactoren en sluit elk hoofdstuk af met enkele ethische beschouwingen en kernwoorden. Bijzondere aandacht gaat naar de invloed van de sociale omgeving op gedrag. Ook worden tools aangereikt om te werken met moeilijk bereikbare doelgroepen. Verder presenteert het boek belangrijke instellingen en organisaties.

Als een rode draad wordt de theorie toegepast op 3 voorbeelden: valpreventie bij ouderen, gezonde voeding en borstvoeding. Aanvullend zijn ook andere voorbeelden opgenomen. Het boek richt zich in eerste instantie op verpleegkundigen en vroedvrouwen, al dan niet in opleiding, maar is door de ruime benadering ook geschikt voor andere gezondheidswerkers en paramedici

Over de schrijver

Christine Ceulemans, socioloog, is lector aan de Opleidingen Verpleeg- en Vroedkunde van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Zij coördineert het initiatief Buddy bij de wieg in deze hogeschool.


Het boek gezondheidspromotie van Christine Ceulemans is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Christine Ceulemans boeken - Gezondheidspromotie
ISBN 9789044136180
PAGINA’S 124
VERSCHENEN 06-09-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,50
Bestel

Andere boeken van Christine Ceulemans