Christian Van Kerckhove, Els Heyvaert - Van de wereld

Filosofische reisimpressies van gebruiken, rituelen en sjamanisme


Van de wereld. Filosofische reisimpressies van gebruiken, rituelen en sjamanisme in de wereld is een uitzonderlijk boek. Het is ingedeeld in vier grote delen, die overeenkomen met de continenten Afrika, Oceanië, Azië en Amerika. Zelden werden gebruiken, rituelen en sjamanisme uit zoveel verschillende landen in één boek verzameld.

Dit filosofisch reisboek toont in woord en beeld hoe verschillende culturen hun gebruiken tot op vandaag nog steeds beleven. De vele foto's illustreren het boeiende leven van de volkeren die de auteurs hebben ontmoet.

Uit de inhoud:

Inhoudsopgave

Inleiding

Over de schrijver(s):

Els Heyvaert is beeldend kunstenares en illustrator.

Christian Van Kerckhove is wetenschapper en filosoof met een bijzondere interesse voor de wijsgerige antropologie. Over hun wereldomzeiling met hun zeiljacht Agapetos schreven ze Het geluk leeft aan boord. Het ongeluk zeilt mee (2012). Zij zijn veelgevraagde sprekers en hebben een uitgebreide antropologische collectie. Een deel ervan wordt uitgebouwd tot een nog steeds rondreizende tentoonstelling over overgangsrituelen.

Een ander deel groeide uit tot de tentoonstelling Stof tot nadenken. Identiteit verweven in textiel.Christian Van Kerckhove, Els Heyvaert boeken - Van de wereld
ISBN 9789044133790
PAGINA’S 436
VERSCHENEN 28-01-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
69,00
Bestel

Andere boeken van Christian Van Kerckhove, Els Heyvaert