Christian Lange - Mohammed

Perspectieven op de profeet


Mohammed, profeet en stichter van de islam, is een van de invloedrijkste, maar tegelijkertijd ook een van de meest omstreden figuren uit de menselijke geschiedenis. Onder moslims geniet hij groot aanzien. Regelmatig is er publiek debat en ruzie, vaak door de media opgeblazen, over wie Mohammed was en wat moslims en niet moslims wel of juist niet over hem mogen zeggen.

Dit boek schetst een veelkleurig portret van Mohammed en geeft antwoord op een aantal prangende vragen. Want wat weten we eigenlijk over de historische Mohammed? Stemt het beeld dat van Mohammed wordt gegeven in verschillende islamitische tradities overeen met zijn historische figuur? Tradities over Mohammed van de de theologie, maar ook van het recht, de mystiek en de kunsten komen aan bod. Waarom is de westerse kijk op hem zo negatief? En wat is de toekomst van Mohammed in onze geglobaliseerde maatschappij?


Het boek mohammed van Christian Lange is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Christian Lange boeken - Mohammed
ISBN 9789462985308
VERSCHENEN 12-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER AUP
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,99
Bestel

Andere boeken van Christian Lange