Chris Huinder, Laura Coello-Eertink - Open grenzen, nieuwe uitdagingen

Arbeidsmigratie uit Midden- en Oost-Europa


Dit boek gaat in op perspectieven en uitdagingen bij de immigratie van arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa aan de hand van vier hoofdonderwerpen: het migratieperspectief, de arbeidsmarkt, de toegang tot sociale voorzieningen en het beleidsperspectief.

In twee of 3 hoofdstukken wordt op elk hoofdonderwerp dieper ingegaan. De hoofdstukken zijn van de hand van deskundigen uit de wetenschapen en de beleidspraktijk die feitelijke ontwikkelingen analyseren, aan de hand daarvan conclusies trekken en aanbevelingen formuleren voor de positieverbetering in de Nederlandse maatschappij van de betrokken migranten.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn: de sociaal-demografische achtergrond van de migranten, hun vestigingsperspectief, de (schijn-) constructies in de tewerkstelling van MOE-landers, in- en uitsluiting, discriminatie en beeldvorming, de wisselwerking tussen verblijfsrecht en de toegang tot de sociale zekerheid, de toegang van MOE-landers tot huisvesting en/of onderwijs en het overheidsbeleid ten aanzien van MOE-landers: kansen en beperkingen. Bij dit laatste onderwerp wordt ingezoomd op een lokale aanpak van vestiging en positieverwerving alsook op het beleid zoals dat gezamenlijk vanuit de Europese Unie en de nationale Nederlandse overheid vorm wordt gegeven.


Het boek open grenzen, nieuwe uitdagingen van Chris Huinder, Laura Coello-Eertink is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Chris Huinder, Laura Coello-Eertink boeken - Open grenzen, nieuwe uitdagingen
ISBN 9789089647627
PAGINA’S 192
VERSCHENEN 01-04-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,95
Bestel

Andere boeken van Chris Huinder, Laura Coello-Eertink