Chokri Ben Chikha - Zoo humain

De blijde terugkeer van de barbaar


ZOO HUMAIN. DE BLIJDE TERUGKEER VAN DE BARBAAR IS EEN BUNDELING VAN DAGBOEKNOTITIES, THEATERTEKSTFRAGMENTEN EN BESPIEGELINGEN.ALLES IS WAARGEBEURD BEHALVE DE MEEST INTERESSANTE STUKKEN.Op vraag van de minister-president gaat Chokri Ben Chikha op zoek naar antwoorden op het vraagstuk van de huidige sociaal-culturele impasse.Met de ene voet verzonken in het Tunesische zand, baant hij zich met de andere een weg door de Vlaamse klei. Hij gaat de strijd aan met de brol van zijn vader, culturele ramptoeristen, Malcolm X-imitators, pizzadozen, Belgische bisschoppen, politieke angsthazen en naïevelingen, dierentuindirecteur en pionier van de 'zoo humain' Carl Hagenbeck, en de troostindustrie.

Unknown

Recensie door Dirk De Wachter, psychiater en schrijver

Zoo humain is een authentiek pamflet, een verontwaardigd J'accuse. Het is een dans, een kunstboek, dat enkele prangende maatschappelijke uitdagingen op een persoonlijke, theatrale en provocatieve manier brengt.

Unknown

Recensie door Hind Fraihi, journalist, columnist en schrijver

Vlijmscherp antwoord op aanslagen, terreur en de politieke recuperatie die erop volgt. Dit lyrisch, eigenzinnig en bij momenten hilarisch boek brengt ons bij de bron van alle integratievraagstukken: hoe bekijk ik de Ander, en waarom?


Het boek zoo humain van Chokri Ben Chikha is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Chokri Ben Chikha boeken - Zoo humain
ISBN 9789401428866
PAGINA’S 262
VERSCHENEN 20-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Lannoo Campus
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,99
Bestel

Andere boeken van Chokri Ben Chikha