Charles Hupperts, Elly Jans - Mars en Venus - katern Parnassus (set van tekst- en opdrachtenboek)

Caesar, Eros (Lucretius, Catullus, Petronius en Horatius)


Mars en Venus - katern Parnassus

* Mars en Venus bestaat uit twee hoofdstukken van Parnassus, het Latijnse leesboek van Eisma voor de bovenbouw.

* De hoofdstukken betreffen teksten uit De Bello Gallico van Caesar en het thema Eros met de Venushymne uit Lucretius, gedichten van Catullus en Horatius en ondeugende verhalen uit het Satyricon van Petronius.

* Het katern bevat 28 pagina's Latijn, min of meer de hoeveelheid die in het kader van het SE gelezen moet worden.

* Het boek (Tekst- en Opdrachtenboek) biedt de Latijnse literatuur en cultuur geïntegreerd aan, dat wil zeggen dat aan de hand van de teksten onderdelen van de Romeinse cultuur aan bod komen, zoals de politieke geschiedenis van de tweede helft van de 1ste eeuw v.Chr., de positie van de vrouw en facetten van de seksualiteit in de Romeinse maatschappij en liefdesverhalen op Romeinse muurschilderingen. Ook wordt aandacht besteed aan de receptie van de klassieke Oudheid, zoals de Bataafse opstand in de Nederlandse kunst.

* Naast de traditionele aanpak van annotatie van de Latijnse teksten worden er ook teksten tweetalig aangeboden: naast de Latijnse tekst staat een werkvertaling. Aan de hand van zowel inhoudelijke als grammaticale vragen worden de leerlingen door de Latijnse tekst geleid.

* De alfabetische lijst van basiswoorden die niet in de annotaties voorkomen en de grammaticale onthoudblokken die bekend zijn uit de examenboeken, zijn niet in het katern opgenomen, maar kunnen digitaal worden opgevraagd.


Het boek mars en venus - katern parnassus (set van tekst- en opdrachtenboek) van Charles Hupperts, Elly Jans is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Charles Hupperts, Elly Jans boeken - Mars en Venus - katern Parnassus (set van tekst- en opdrachtenboek)
ISBN 9789087719951
VERSCHENEN 13-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Eisma Edumedia bv
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Charles Hupperts, Elly Jans