C. Renner - Werken met de waarzegkaarten van Mademoiselle Lenormand

Een actuele kijk op het werken met de wereldbekende traditionele waarzegkaarten van Mademoiselle Lenormand


Christiane Renner

Werken met de Waarzegkaarten van Mademoiselle Lenormand

Een actuele kijk op het werken met de wereldbekende traditionele waarzegkaarten van Mademoiselle Lenormand

illustraties: zwart/wit

omvang: 192 blz. / formaat: 14 x 21,5 cm

bindwijze: Paperback

Dit artikel betreft alleen het boek: prijs: 13,50

ISBN: 978 90 6378 498 0

Tevens leverbaar: Set (boek en 36 nieuwe kaarten) prijs: 15,90 ISBN: 978 90 6378 500 0

Tevens leverbaar: Alleen de kaarten: prijs: 3,90 ISBN: 978 90 6378 499 7

'Slaagt mijn dochter/zoon voor haar/zijn (rij)examen?', 'Hoe zal mijn sollicitatiegesprek verlopen?', 'Wie wordt de nieuwe president?' zijn vragen waarvan Mademoiselle Lenormand nooit heeft kunnen vermoeden, laat staan voorspellen, dat haar kaarten daartoe om raad zouden worden gevraagd. Evenmin kon zij voorspellen dat haar - intussen wereldbekende - kaartspel nog iedere dag door tallozen wordt geraadpleegd om antwoord te krijgen op allerlei vragen.

Verbazing hoeft dit echter allerminst te wekken: er is geen enkel ander kaartspel ter wereld dat zó accuraat, zó direct en op een zó gemakkelijke wijze antwoord geeft op de meest uiteenlopende vragen.

De 36 kaarten van het zgn. 'Orakel van Lenormand' bevatten een symboliek die terugvoert naar bekende en veel voorkomende symbolen uit het bijna elke dag leven; symbolen die al sinds mensenheugenis beroemd (en berucht) zijn om hun betekenis bij lief en leed, geluk en naderend onheil. Hierdoor zijn de kaarten niet moeilijk te interpreteren en geven zij direct antwoord op de gestelde vraag. Daartoe kan er zelfs maar één kaart gekozen worden en hoeft er niet per sé een uitgebreide legging aan vooraf te gaan.

Door de jaren heen zijn er talloze boeken over deze beroemde kaarten geschreven en zijn er vele 'nieuwe' spelen ontworpen, waarvan de kaarten steeds opnieuw van een 'nieuwe' beschrijving werden voorzien. Dit heeft niet altijd bijgedragen tot een betere interpretatie van de kaarten: vaak werd de traditionele betekenis uit het oog verloren, waardoor weer een verkeerde conclusie werd getrokken¿ enz.

Dit is zeker niet het geval in Werken met de Waarzegkaarten van Mademoiselle Lenormand: de in dit boek besproken kaarten zijn weliswaar nieuw getekend, maar zowel de ontwerpster als de schrijver hebben nauwgezet onderzoek gedaan naar een correcte weergave van de symboliek en de betekenis van de kaarten. Ook hebben zij de vele onvolkomenheden, die er door de jaren heen in zijn geslopen, gecorrigeerd. Hierdoor zijn een kaartspel en een bijbehorende 'duiding' ontstaan, die kunnen worden gezien als de basis van 'werken en omgaan' met de voorspelkaarten van Mademoiselle Lenormand.


Het boek werken met de waarzegkaarten van mademoiselle lenormand van C. Renner is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


C. Renner boeken - Werken met de waarzegkaarten van Mademoiselle Lenormand
ISBN 9789063784980
PAGINA’S 190
VERSCHENEN 17-10-2001
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Schors V.O.F.
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel

Andere boeken van C. Renner