C. Bertram, Eva de Jong - Onzichtbaar werk

Michael van Gessel landschapsarchitect


Michael van Gessel (1948) heeft zich de afgelopen 3 decennia bewezen als landschapsarchitect met een bijzonder talent. Zijn werk is zeer gevarieerd van aard en omvat een brede typologie die reikt van privétuinen tot stedenbouwkundig werk. Zo bepaalde hij de renovatie van het park van kasteel Groeneveld, het Valkenbergpark te Breda, dierentuin Artis en landgoed Twickel. Hij superviseerde de renovatie van het Amsterdamse Vondelpark en maakte het masterplan voor het herstel van het park en landschap rond Kasteel Haarzuilens. Hij ontwikkelde stedenbouwkundige plannen voor Prinsenland (Rotterdam), het centrum van Ede en voor Ruskenveen (Hoogkerk). Andere belangrijke ontwerpen van zijn hand zijn onder meer het Kromhoutpark (Tilburg), de binnenhoven en de inpassing van het ministerie van Landbouw in Den Haag en het concept voor de herinrichting van Nationaal Monument Kamp Vught. Van Gessel was als supervisor voor de openbare ruimte betrokken bij plannen voor IJburg en de Zuidelijke IJ-oevers in Amsterdam en de binnenstad van Almere.

Een uitgebreide publicatie over het werk van Michael van Gessel en de context en betekenis van dertig jaar ontwerpen aan landschapsarchitectuur is van belang voor het begrip van de traditie van de Nederlandse landschapsarchitectuur. Niet alleen omdat Van Gessels werk van historische betekenis is, maar ook omdat een analyse en positionering ervan licht werpen op de landschapsarchitectuur als discipline.


Het boek onzichtbaar werk van C. Bertram, Eva de Jong is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 69,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


C. Bertram, Eva de Jong boeken - Onzichtbaar werk
ISBN 9789056625191
PAGINA’S 347
VERSCHENEN 07-06-2008
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER nai010 uitgevers/publishers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
69,00
Bestel