Br. Rene Stockman - Maria

De kortste weg naar Jezus


Maria neemt in de heilsgeschiedenis een bijzondere plaats in. Ze is niet zomaar dat gewone meisje uit Nazareth dat zonder enige voorbereiding een stem hoorde van een engel die haar de boodschap kwam brengen dat ze de moeder van God zou worden. In de christelijke traditie was Maria daartoe voorbereid door haar onbevlekte ontvangenis. Geen gemakkelijk woord voor vandaag.

In dit boek gaat de schrijver dieper in op de figuur van Maria om haar ware wezen beter te leren kennen. Hij gaat daarvoor in de leer bij mensen die heel veel hebben nagedacht en geschreven over Maria, en ook bij de concilieteksten die aan Maria werden gewijd, waarbij vooral de geschriften van Paus Johannes Paulus II richtinggevend zijn.

Gelovigen leren Maria op een heel bijzondere wijze kennen bij het bidden van de rozenkrans, een heel oud gebruik. Wordt dit bidden geplaatst in het licht van de 20 mysteries die de rozenkrans letterlijk omkransen, dan lijkt het een tocht aan de hand van Maria's dagboek door het leven van Jezus zelf. Dat wordt dan echt 'door Maria naar Jezus'.

Over de schrijver

René Stockman is de generale overste van de Broeders van Liefde. Hij begon zijn loopbaan aan het Instituut Guislain in Gent, waar hij onder meer conservator is van het Museum Guislain. Hij promoveerde in de maatschappelijke gezondheidszorg aan de KU Leuven en is nu ook gastdocent aan diverse universiteiten. De Fracarita-reeks is een initiatief van de Broeders van Liefde.Br. Rene Stockman boeken - Maria
ISBN 9789044131482
PAGINA’S 192
VERSCHENEN 28-07-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


20,00

De genoemde prijs is een indicatie.