Boris Pasternak - Brieven

Tot het omvangrijke oeuvre dat Boris Pasternak schreef - Dokter Zjivago natuurlijk, maar ook talloze vertalingen van klassieke literatuur - hoort een enorme verzameling brieven, die qua schoonheid niet onderdoen voor de rest van zijn werk. In de vierdelige uitgave van Pasternaks werk in de Russische Bibliotheek mogen diens brieven dan ook niet ontbreken.

Pasternak correspondeerde met nationale en internationale grootheden van de kunsten, zoals.... Tussen zijn, ook in de brieven, prachtige stijlbloemen door vallen sporen te ontwaren van de censuur zoals de Sovjet-Unie jarenlang heeft bedreven, en dat maakt Pasternaks brieven niet alleen als literatuur maar ook als tijdsdocument des te interessanter.

De selectie is, net als de vertaling, in handen van Petra Couvée. Zij deed uitgebreid onderzoek naar diens leven en oeuvre, en verdiepte zich voor een eerder boek in het ontstaan en de verspreiding van Dokter Zjivago


Het boek brieven van Boris Pasternak is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 45,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Boris Pasternak boeken - Brieven
ISBN 9789028282049
PAGINA’S 600
VERSCHENEN 04-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Van Oorschot
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
45,00
Bestel

Andere boeken van Boris Pasternak