Bob van Limburg - Margriet weet zich geen raad met onderzoek.

Margriet weet zich geen raad met praktijkonderzoek is een boek bedoeld voor studenten in de sociale wetenschappen en/of geneeskunde.

Het gaat ervan uit dat problemen in genoemde vakgebieden veelal venijnig zijn en dus lastig op te lossen met de gebruikelijke methoden van onderzoek. Een oorzaak daarvan is dat we zelf deel uitmaken van het probleem en ‘het’ dus niet zien. Een tweede oorzaak van het venijn is dat problemen zich in een autoreferentieel adaptief systeem bevinden. De in dit boek voorgestelde methode kenmerkt zich door een wijsgerige basis, toepassing van noties van kunstbeschouwing en design thinking en een diep begrip van de situatie. De oplossingen liggen dan voor het grijpen. ‘To understand is hard. Once one understands, action is easy.’ (Sun Yat Sen, 1866–1925)’

In dit boek worden de concepten op speelse wijze duidelijk gemaakt door studente Margriet en haar begeleider Eefje.

Laten we besluiten met een citaat dat kernachtig de essentie van Design Thinking weergeeft: Treat everything like a prototype... an unfinished product that will always be re-invented

Bob van Limburg (1958) werkt sinds 1985 in het hoger onderwijs. Hij is afgestudeerd algemeen, kwantitatief en sociologisch econoom, filosoof en is gepromoveerd in de Ruimtelijke Wetenschappen. Bob woont met zijn vrouw en honden in het Friese Nieuwehorne.


Het boek margriet weet zich geen raad met onderzoek. van Bob van Limburg is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 39,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Bob van Limburg boeken - Margriet weet zich geen raad met onderzoek.
ISBN 9789493019751
VERSCHENEN 20-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Global Academic Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
39,95
Bestel

Andere boeken van Bob van Limburg