- Blikopener

Perspectieven van geëngageerde twintigers


Heb je wel eens nagedacht waar die obsessie met gezond eten en sporten eigenlijk vandaan komt? En waarom complottheorieën tegenwoordig zo populair zijn?

Of heb je wel eens vraagtekens gezet bij de monogame relatie? Dit boek nodigt uit om zeer uiteenlopende onderwerpen te bekijken met een andere blik - voorbij de heersende mythes en dogma's. Zeven geëngageerde twintigers zetten in deze essaybundel vraagtekens bij zes maatschappelijk relevante onderwerpen die vaak tot ophef leiden:

1. De grenzeloze macht van multinationals

2. De wereld achter complottheorieën

3. Het einde van de monogamie. Over liefde, biologie en samenleving

4. Pedofilie: een moderne heksenjacht?

5. Ziek gezond. Over de gezondheidsmanie

6. De wisselwerking tussen wetenschap en maatschappij

'Blikopener' biedt als onmisbare aanvulling op de vluchtige nieuwsfeeds en voorbijrazende columns van alledag, een kalme en verdiepende blik. Het boek bevat géén typische twintigersdillemma's, en de jonge auteurs vermijden navelstaren. Op zoek naar antwoorden gaan ze taboes en controverses niet uit de weg.

Jongerenredactie SPUI25 in Spe is in het voorjaar van 2013 in het leven geroepen door Margot Dijkgraaf, de oprichter van het Amsterdamse academisch-cultureel podium SPUI25, met als doel om kwesties die studenten bezighouden voor het voetlicht te brengen. Het team bestaat uit: Niek Bollemeijer, Laura Burgers, Ramon Creyghton, Hugo van Dam, Ernée Derckx, Philip Stein en Bram van Vulpen.


Het boek blikopener is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Blikopener
ISBN 9789462983267
VERSCHENEN 02-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,99
Bestel