Bianca Looman, Roek Lips - Droom en daad

Zet je in voor een betere wereld. In acht stappen naar een eigen NGO


Yes! Je bent net terug uit Kenia, Ghana of Oeganda en je zit boordevol energie. Je hebt tijdens je reis iets gezien dat je zo geraakt heeft, dat je er nú iets aan gaat doen! Je gaat helpen. Handen uit de mouwen en aan de slag. Binnen no-time heb je dat weeshuis opgeknapt, die waterput gegraven of die school gerenoveerd. Iedereen blij en ze leefden nog lang en gelukkig. Toch? 

Helaas is de praktijk van dit soort projecten soms anders. Misverstanden, cultuurverschillen, fraude en frustratie, iedereen met een particulier initiatief krijgt er weleens mee te maken. 

Hoe voorkom je dat soort problemen en zorg je ervoor dat jouw project wél een succes wordt? Hoe kom je aan geld om je plannen te financieren? Waar vind je goede vrijwilligers? En hoe blijf je veilig als je in een vluchtelingenkamp werkt? 

In Droom en daad krijg je antwoord op deze en veel andere vragen. Je leest er welke stappen je kunt doorlopen om van jouw project een succes te maken. Er staan inspirerende persoonlijke verhalen in, van onder anderen Katja Schuurman en Johnny de Mol, en elk hoofdstuk heeft een handige checklist, zodat je niet in alle haast iets vergeet. Een must read voor iedereen die iets wil doen tegen onrecht en armoede in de wereld. 

Bianca Looman (1977) is journalist en werkt bij het Nederlandse Rode Kruis. 

Roek Lips (1961) is oprichter van De Ontwikkelgroep, voor organisatieadvies en crisis- en reputatiemanagement.


Het boek droom en daad van Bianca Looman, Roek Lips is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 10,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Bianca Looman, Roek Lips boeken - Droom en daad
ISBN 9789460039300
PAGINA’S 80
VERSCHENEN 18-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Balans
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
10,00
Bestel

Andere boeken van Bianca Looman, Roek Lips