Bertjan Oosterbeek - Sogenji desu

Verhalen uit een Japans zenklooster


Met veel humor vertelt Bertjan Oosterbeek over het jaar dat hij in het Japanse zenklooster Sogenji doorbracht bij zenmeester Shodo Harada Roshi. En intussen steek je een hoop op van het moderne zenboeddhisme in Japan.

Bertjan Oosterbeek vertrok in 2011 voor een jaar naar Japan om in zenklooster Sogenji (Okayama) te gaan studeren bij zenmeester Shodo Harada Roshi. In april 2012 keerde hij terug naar Nederland. Vol van verhalen natuurlijk...

"Verhalen over waarom iemand überhaupt zijn baan opzegt om een jaar lang op een klein rond kussentje te gaan zitten, over het dagelijkse leven in een zenklooster, over mysterieus klinkende begrippen als toshi kumi, takuhatsu, teihatsu en kufu... En natuurlijk over alles wat ik van zenmeester Shodo Harada Roshi heb mogen leren."

Bertjan Oosterbeek (1968) studeerde biologie en filosofie. Voor zijn vertrek werkte hij bij de provincie Noord-Brabant aan natuur en landschap.

"True Zazen is continued clear mind moments in everything we do..." (Shodo Harada Roshi)


Het boek sogenji desu van Bertjan Oosterbeek is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Bertjan Oosterbeek boeken - Sogenji desu
ISBN 9789402105087
PAGINA’S 152
VERSCHENEN 23-08-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Brave New Books
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,95
Bestel

Andere boeken van Bertjan Oosterbeek