Bert Kruismans - Ons 200-jarige koninkrijk 1815-2015

De waarheid over België & Nederland


In onze scholen hangen foto's van koning Willem-Alexander en zijn echtgenote koningin Mathilde aan de muur. Kompany en Lukaku spelen voor de Franse nationale ploeg en de Koningin Elisabethwedstrijd vindt plaats in Duitsland. Niet Manneke Pis, maar Peter Minnewit is onze nationale held en de hoofdstad van de provincie Limburg is Maastricht. Een lachwekkende gedachte? Toch had het zo kunnen zijn. Het heeft zelfs geen haar gescheeld. De geschiedenis wordt nu eenmaal bepaald door stom toeval.

Bert Kruismans stelt in dit boek de vraag: wat als? Wat als de hoofdrolspelers in onze geschiedenis, zoals Leopold II en prinses Elisabeth, andere keuzes hadden gemaakt? Zich baserend op de feiten, op wat echt gebeurd is, schrijft Kruismans een ander scenario voor ons land. Een dat evengoed waarheid had kunnen zijn. Balancerend tussen humor en ernst stelt Kruismans zo ons brein en onze fantasie op de proef. Een historische illusie van formaat.


Het boek ons 200-jarige koninkrijk 1815-2015 van Bert Kruismans is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Bert Kruismans boeken - Ons 200-jarige koninkrijk 1815-2015
ISBN 9789038801230
PAGINA’S 368
VERSCHENEN 20-10-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Nijgh & Van Ditmar
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel

Andere boeken van Bert Kruismans

 • Bert Kruismans - De blote Belg
  Bert Kruismans - De blote Belg

  Hoe rijk zijn de Belgen nu precies? Hoeveel bieren worden er in België gebrouwd? Drinken de Belgen echt meer champagne dan de Fransen? Zijn de wegen in de provincie Luxemburg echt de gevaarlijkste van Europa? Hoeveel atheïsten telt België? Hoeveel Walen zijn in feite…

  Lees meer...
  19,99
 • Bert Kruismans - Meneer de notaris
  Bert Kruismans - Meneer de notaris

  Gezagsdrager, raadsman, biechtvader de notaris is het allemaal. Zijn unieke functie in de Belgische samenleving valt onder de wetten die ooit nog werden uitgevaardigd door Napoleon. De notaris was dan ook eeuwenlang, samen met de dokter en mijnheer pastoor, een van de notabelen…

  Lees meer...
    9,99