Bert Hulleman - Helden in de wielersport in Brabant

In 2017 werd ze door het mannenblad FHM verkozen tot ' de mooiste sportvrouw van Nederland' : Puck Moonen. Ze is inmiddels een BV-er (Bekende Vlaamse) want de BB-er (Bekende Brabantse) uit Liempde woont samen met de voormalige Belgische wereldkampioen U23 Eli Iserbyt. En bekend is ze want met 280.000 volgers op Instagram...

Maar Puck wil meer. Een BW-er (Bekende Wielrenster) worden met het ultieme doel minstens in het Oranje het vaderland vertegenwoordigen op het WK. We blijven haar volgen.

Wie we ook zeker volgen is Ryan Kamp. Hij had de regenboogtrui (bij de junioren) al om de schouders kunnen hebben als pech hem niet achtervolgd had. Kamp heeft het in zich om over een aantal jaren in het veld de opvolger te worden van Mathieu van der Poel. Ook volgen dus.

België heeft zijn wielermusea in Roeselare (Koers) en Oudenaarde (CRVV) en tot grote schande Nederland geen enkel museum gericht op onze zo geliefde sport. Het cultureel erfgoed van het cyclisme moet gekoesterd worden in particuliere museumpjes. Een er van is dat van Jo Nederkoorn. In deze Helden een blik op 10 van de mooiste stukken uit die collectie.

Vele jaren voor Puck Moonen schitterde Brabantse Truus Smulders op het asfalt in de dameskoersen. Vijftig jaar geleden werd ze uitgeroepen tot 'Beste wielrenster van Nederland'.

Danny Nelissen heeft nog steeds een licht trauma overgehouden aan de dag dat hij in de etappe van de Tour van 1996 de verkeerde kant werd opgestuurd. Aan het slot van de etappe naar Den Bosch, die hij mogelijk had kunnen winnen. Een verslag van die opmerkelijke dag in het Brabantse land.

Maar meer nog is deze speciale editie een eerbetoon aan de laatste Nederlandse winnaar van de Tour de France. Zo' n 50 pagina's over de Tour van 1980. De Ronde van Frankrijk die bij velen nog in het geheugen staat gegrift. Voor de feitjes en de beelden een opfrisser in deze HELDEN.


Het boek helden in de wielersport in brabant van Bert Hulleman is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Bert Hulleman boeken - Helden in de wielersport in Brabant
ISBN 9789460210396
PAGINA’S 150
VERSCHENEN 30-04-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sportliteratuur Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,50
Bestel