Bénédicte Lemmelijn - Woordzicht

Poëzie is een manier van kijken, misschien zelfs een manier van leven ... Een wijze om met aandacht te zien, te horen, te voelen, kortom, het leven te proeven en te smaken. De gedichten die u in deze bundel aantreft, zijn veelal heel concreet. Wezenlijk omschrijf ik ze als 'woordzicht', zelfs als dat een neologisme is. Het gaat namelijk om 'zien in woorden': om de observatie van een ogenblik uitgedrukt in spelende taal. Het zijn korte en toegankelijke gedichten over kleine taferelen in het leven van elke dag. Want precies daar speelt het leven zich af ... Sta er even bij stil, en geniet ervan. Mogen ze u inspireren tot een kort verwijlen bij alles waaraan we vaak zo achteloos voorbijlopen.

Bénédicte Lemmelijn (°1969) is gehuwd met Hans Ausloos en moeder van 3 tieners. Ze is professor Bijbelwetenschappen aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven. Naast haar wetenschappelijke publicaties schreef ze ook een aantal boeken en heel wat bijdragen voor een breder publiek alsook een kinderboek. Sinds begin 2015 is ze ook vaste columniste voor het weekblad Tertio. Voor de jaren 2017 en 2018 werd ze aangesteld tot stadsdichter van Zoutleeuw.


Het boek woordzicht van Bénédicte Lemmelijn is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Bénédicte Lemmelijn boeken - Woordzicht
ISBN 9789085284604
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 13-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Halewijn NV
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel

Andere boeken van Bénédicte Lemmelijn