Bénédicte Lemmelijn - Mijn geloof als Bijbelwetenschapper?

Een broos en eerlijk antwoord


Is een veertiger te jong om te spreken en te schrijven over God? Mag een Bijbelwetenschapper wel iets zeggen over God? Of houdt hij zich beter bij de tekst? En kan een exegeet eigenlijk wel terdege wetenschapper zijn en toch gelovige blijven?

'Hoe en wat gelooft u nog, als Bijbelwetenschapper?', een vaak gestelde vraag... Dit boek is opgevat als een antwoord daarop. Het biedt een persoonlijk getuigenis van het feit dat een rationeel-kritische Bijbelwetenschapper wel degelijk ook een gelovig mens kan zijn. Dat het daarbij gaat om een proces van zoeken en voortdurend evolueren, dat overigens in de blootstelling aan een lezerspubliek uiterst broos en kwetsbaar kan worden, is een evidentie. Maar dat mag en zal de authenticiteit ervan, precies in al haar zoeken en tasten, niet inperken. De ondertitel luidt niet voor niets 'een broos en eerlijk antwoord'.

Bénédicte Lemmelijn is professor Oude Testament en vicedecaan Internationalisering aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven.


Het boek mijn geloof als bijbelwetenschapper? van Bénédicte Lemmelijn is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Bénédicte Lemmelijn boeken - Mijn geloof als Bijbelwetenschapper?
ISBN 9789085283942
PAGINA’S 96
VERSCHENEN 13-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Halewijn nv
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel

Andere boeken van Bénédicte Lemmelijn