- Begrijpend lezen 2 Oefenboek

Geschikt voor de Citotoetsen / LVS-toetsen groep 5


Geschikt voor M5/E5.

Begrijpen wat je leest, is de essentie van lezen en leren. Het is een van de belangrijkste vaardigheden die kinderen moeten ontwikkelen op school.

Het oefenen van begrijpend lezen is zeer belangrijk. Door veel te oefenen ontstaat er een actieve leeshouding en worden de taalvaardigheid en algemene ontwikkeling uitgebreid. Hierdoor kunnen kinderen steeds langere en moeilijkere teksten op een hoger niveau verwerken. Het oefenen op het eigen niveau zorgt voor succeservaringen, die leiden tot meer leesplezier.

Beide Oefenboeken zijn geschikt voor kinderen die willen oefenen op het M5/E5-niveau van het Cito. Het eerste deel richt zich vooral op het M5-niveau. De teksten zijn wat korter en makkelijker leesbaar. Het tweede deel richt zich meer op het E5-niveau. De teksten zijn wat langer en hebben een iets moeilijkere opbouw. Hierdoor is deel 2 een logisch vervolg op deel 1.

In het bijna elke dag leven komen we voortdurend in aanraking met verschillende soorten teksten.

Deze Oefenboeken spelen hierop in door ook verschillende tekstsoorten aan te bieden. Deze kunnen informatief, fictief, instructief of poëzie zijn.

In beide Oefenboeken komen 3 verschillende soorten oefeningen voor: leesteksten, voorspelopgaven en gatenteksten. De Oefenboeken bestaan uit meerkeuzeopgaven en de vraagstelling is afgestemd op die van het Cito. Hierdoor zijn beide Oefenboeken geschikt om goed en verantwoord te oefenen voor het onderdeel Begrijpend lezen van de Cito LVS-toetsen.

Wil je kind méér oefenen dan wat deze serie aanbiedt? Junior Einstein heeft ook een uitgebreide online oefen- en leeromgeving. Je vindt deze op onze website www.junioreinstein.nl.


Het boek begrijpend lezen 2 oefenboek is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Begrijpend lezen 2 Oefenboek
ISBN 9789492265555
PAGINA’S 40
VERSCHENEN 17-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Junior Einstein BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,95
Bestel