Bas Leijssenaar, Judith Martens, Evert van der Zweerde - Futures of democracy

Futures of Democracy bespreekt democratie op een toekomstgerichte manier vanuit de filosofie en politieke theorie. Dat gebeurt aan de hand van een nieuw - democratisch - format voor academisch publiceren. Commentaren en discussie zijn opgenomen in de marges van de essays en dialogen die het boek bevat. Zo wordt je als lezer uitgenodigd om je kritisch tot de inhoud te verhouden. In Futures of Democracy versterken politieke filosofie en democratisch denken elkaar.

Onderwerpen en vragen die onder meer aan bod komen: Wie zijn 'het volk' binnen democratie? Hoe moet macht worden uitgeoefend in een democratie? Hoe kunnen inter- en transnationale probemen democratisch geregeld worden? Zijn Islam en democratie met elkaar te verenigen? Kan een democratie korte- en langetermijnbeslissingen, het belang van het individu en dat van de gemeenschap, wel met elkaar verenigen?


Het boek futures of democracy van Bas Leijssenaar, Judith Martens, Evert van der Zweerde is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Bas Leijssenaar, Judith Martens, Evert van der Zweerde boeken - Futures of democracy
ISBN 9789491736032
PAGINA’S 208
VERSCHENEN 24-09-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Wilde Raven
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,95
Bestel