Bas Belleman, Laura De Adelhart Toorop, Josefien Van Pelt - Keuzegids Masters 2019

Een master kiezen doe je niet zomaar. Als je waarde hecht aan je eigen toekomst is een secure masterkeuze heel belangrijk. Maar de voorlichting van de masteropleidingen zelf is niet altijd objectief. De Keuzegids geeft een duidelijk overzicht van álle opleidingen per vakgebied, inclusief kritisch vergelijkende beschrijvingen en kwaliteitsoordelen.

Wat staat er in de Keuzegids Masters?

* Een beschrijving van opleidingen en de toelatingseisen

* Informatie over baankansen en het startsalaris per vakgebied

* Een tabel met alle opleidingen, hun specialismen en kwaliteitsoordelen

* Toegang tot de online mastervergelijker, een tool met veel meer informatie over de toelatingseisen, een gedetailleerd overzicht van de tracks, aantal studenten, voertaal, collegegeld en startdatum.

Onze werkwijze

De Keuzegids wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie, zonder sponsoring of subsidiëring van bedrijven, instellingen of de overheid. In de gids geen marketingpraatjes dus, maar eerlijke informatie.

De studentenoordelen komen van de Nationale Studenten Enquête (NSE), die elk jaar door studenten wordt ingevuld. Wij maken gebruik van die gegevens en bewerken ze vervolgens zelf. Zo vatten we de NSE-vragen samen tot de tien belangrijkste kernonderwerpen en vergelijken deze met het landelijk gemiddelde. Ook bewerken we informatie over arbeidsmarkt (ROA) en accreditaties (experts van de NVAO). Op onze methodiekpagina lees je er meer over.

Nieuw in Keuzegids Masters 2019

De beschrijvingen en oordelen van alle opleidingen zijn uiteraard weer compleet vernieuwd. Daarnaast staat er dit jaar per opleiding vermeld wat het percentage internationale studenten is.

Ook zijn er uitgebreidere arbeidsmarktgegevens. Naast bruto startsalaris kun je nu per vakgebied zien wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt: welke percentage werkt op wo-niveau? En wie werkt er wel, maar onder wo-niveau? Je kunt ook zien hoe tevreden studenten zijn over de voorbereiding op de arbeidsmarkt en wat de prognoses zijn tot 2022.


Het boek keuzegids masters 2019 van Bas Belleman, Laura De Adelhart Toorop, Josefien Van Pelt is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Bas Belleman, Laura De Adelhart Toorop, Josefien Van Pelt boeken - Keuzegids Masters 2019
ISBN 9789087610760
PAGINA’S 264
VERSCHENEN 06-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Centrum Hoger Onderwijs Informatie
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,95
Bestel

Andere boeken van Bas Belleman, Laura De Adelhart Toorop, Josefien Van Pelt