Bart van Es - Vergeet-mij-niet

Over het verborgen leven van een Joods meisje


Oxford-hoogleraar Bart van Es verliet Nederland jaren geleden, maar één verhaal uit zijn kindertijd verliet hem nooit, het verhaal over het jonge Joodse meisje Lientje dat door zijn grootouders verborgen werd gehouden voor de nazi’s. Ze voedden het meisje op als hun eigen dochter, maar decennia na de oorlog werd het contact plots verbroken. Wat is haar verhaal? En wat veroorzaakte die diepe breuk?

Op een dag besluit van Es Lientje op te zoeken. Ze is inmiddels in de tachtig en woont in Amsterdam. Tussen hen ontstaat een bijzondere vriendschap, maar Lientjes verhalen brengen ook verschrikkelijke gebeurtenissen aan het licht.

Ver-geet-mij-niet is een verhaal over tegenstrijdigheden – over grote moed en vrijgevigheid, maar ook over verkeerde intenties en diepe wonden. Over hoe onze pijnlijkste ervaringen ons vormen en hoe we ermee in het reine kunnen komen, zelfs een mensenleven later.


Het boek vergeet-mij-niet van Bart van Es is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Bart van Es boeken - Vergeet-mij-niet
ISBN 9789403118208
PAGINA’S 304
VERSCHENEN 06-09-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER De Bezige Bij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,99
Bestel

Andere boeken van Bart van Es