- Baloena

Een prachtig prentenboek over diversiteit en vluchtelingen


Het verhaal Baloena is gebaseerd op levensechte ervaringen van een Afghaans vluchtelingengezin. Dit gezin met vijf kinderen woont sinds 2014 in België.

Younes, Samir en Hosna raken hun lievelingsbal of baloena kwijt. Baloena komt uit Afghanistan en is mee naar België gereisd. In de grootstad waar ze wonen, trekken de kinderen op avontuur, op zoek naar baloena. Hun verbeelding brengt hen op plaatsen waar ze nooit zijn geweest.

Het verhaal toont de veerkracht en het gevoel van gemis dat regelmatig opduikt. Die twee lagen doorkruisen elkaar in muzische teksten en verrassende beelden.

Dit boek heeft als doel de leefwereld van vluchtelingenkinderen dichterbij te brengen, de blik van leeftijdsgenoten te openen en hen kansen te geven hun eigen verhaal te vertellen. Zowel ouders, leerkrachten als begeleiders kunnen aan de slag met talloze verwerkingssuggesties naar keuze op www.uitgeverijaverbode.be/baloena.

Baloena is meer dan een boek! Baloena brengt ons op het spoor van de eigen verhalen van kinderen en de betekenis die ze geven aan wat zich thuis afspeelt. Baloena vormt een aanzet voor leerkrachten, ouders en begeleiders tot meer empathie, verwondering en geloof in een diverse maatschappij.

Als kijk-, ontdek- en voorleesboek vanaf 4 jaar, om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Brigitte Puissant heeft haar sporen al verdiend op het vlak van educatieve projecten rond diversiteit. Naast docente van de lerarenopleiding kleuteronderwijs was zij ook projectcoördinator van interculturele initiatieven in Odisee Brussel. Samen met haar dochter Katrien als mede-schrijver en diens vriend Wietse als illustrator trok ze, net als de zoektocht naar Baloena, op creatieve expeditie bij de realisatie van deze uitgave.

Voor dit waardevol literair en educatief project kon ze rekenen op subsidies van de stad Gent, de provincie Oost-Vlaanderen en het Vlaams Fonds der Letteren.


Het boek baloena is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


 boeken - Baloena
ISBN 9782808101707
PAGINA’S 36
VERSCHENEN 04-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Averbode|Erasme NV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel