Aurelius Augustinus - Aan Simplicianus. Over verschillende kwesties

Over verschillende kwesties


In dit werk, dat hierbij voor het eerst in een Nederlandse vertaling verschijnt, gaat Augustinus in op enkele vragen van zijn oude vriend en geestelijk leidsman Simplicianus, onder meer over het door Paulus in diens Romeinenbrief opgeworpen thema van genade en uitverkiezing. Een van de meest prangende vragen daarbij is: hoe valt het te begrijpen, laat staan te rechtvaardigen, dat God reeds tevoren, vooraf aan ieder humaan doen en laten, de ene mens tot eeuwig heil en de andere tot eeuwig onheil heeft voorbestemd? Is dat niet louter willekeur?

De wijze waarop Augustinus deze thematiek belicht en uitwerkt is van een logische scherpte en een theologische draagwijdte die haar weerga in het tijdvak van de Vroege Kerk niet kent. Vijftien jaar vóór het begin van zijn controverse met Pelagius heeft hij met dit geschrift zijn kerkelijk aanvaarde leer van genade in hoofdlijnen geschetst.

Ingeleid door Paul van Geest en vertaald door Izak Wisse

Aurelius Augustinus (Latijn: Aurelius Augustinus Hipponensis), ook wel Augustinus van Hippo of Sint-Augustinus genoemd, (Thagaste, 13 november 354 - Hippo, 28 augustus 430) was bisschop van Hippo, theoloog, filosoof en kerkvader.


Het boek aan simplicianus. over verschillende kwesties van Aurelius Augustinus is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Aurelius Augustinus boeken - Aan Simplicianus. Over verschillende kwesties
ISBN 9789086871087
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 15-11-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Klement, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,99
Bestel

Andere boeken van Aurelius Augustinus