Astrid Clabots - Heibel in het appartementsgebouw

Het leven in een appartementsgebouw impliceert dat de buren dichter bij elkaar wonen en bepaalde voorzieningen delen. Dat brengt met zich mee dat er een aantal formele afspraken gemaakt moeten worden. Zo moet er in de eerste plaats eensgezindheid bestaan over het beheer van de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Maar ook praktisch heeft het dichter bij elkaar wonen zijn gevolgen. Zo is geluidshinder bijvoorbeeld een veel gehoorde ergernis. Als dit samenleven niet soepel verloopt, kan dat tot conflicten leiden die de sfeer in het appartementsgebouw danig kunnen verzuren. Waar buren niet onderling tot een oplossing kunnen komen, moet uiteindelijk de rechter het geschil beslechten. Procedures inzake appartementsmede-eigendom zijn dan ook talrijk.

Dit boek is in eerste instantie geschreven om conflicten in de kiem te smoren. Het opzet is om alle betrokken mede-eigenaren oplossingen te bieden voor concrete discussies of patstellingen. Een vlotte interne conflictregeling kan immers een tijdrovend en vaak kostelijk rechtsgeding voorkomen. Mocht een geschil toch bij de rechter belanden, dan kan het boek als leidraad dienen bij het opvolgen van een aan de gang zijnde procedure. Het boek sluit af met handige modelbrieven voor de praktijk.

Over de schrijver

Astrid Clabots is advocaat aan de balie van Hasselt. Het vastgoedrecht behoort tot haar specialisaties. Zij doceert ter zake aan vastgoedprofessionals en is onder meer juridisch adviseur voor de Vastgoedalliantie, eigenaarsverenigingen, syndici en particulieren.


Het boek heibel in het appartementsgebouw van Astrid Clabots is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 27,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Astrid Clabots boeken - Heibel in het appartementsgebouw
ISBN 9789046603826
PAGINA’S 135
VERSCHENEN 19-08-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgever Maklu
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
27,00
Bestel