Arno Korsten, Klaas Abma, Anne Douwe van der Meer - Het gras bij de buren

Benchmarking de maat genomen


Rangordeningen maken is een populair tijdverdrijf. Nederland is dol op lijstjes. Veel burgers raken in de ban van competities en ‘ranking the stars’. Hitparades behoren tot de best gelezen stukken. Benchmarking past bij die interesse. Dergelijke analyses leveren onder meer een hitlijst op, zoals bijvoorbeeld van gemeenten, woningcorporaties, opleidingen, ziekenhuizen of zorgcentra. Benchmarking impliceert het vergelijken van organisaties op prestaties en kwaliteiten, het rangordenen, het verklaren van verschillen in resultaten en het zoeken naar aanwijzingen voor de beste praktijken. Dit onderzoek komt veel voor. Benchmarking is vooral bedoeld om te leren en verbeteren.

Dit boek geeft inzicht in hoe een benchmark op te zetten, wat daarbij komt kijken, wat je niet moet doen en wat de toepassing oplevert. Wat moet gebeuren om de beste te worden? En hoe blijf je weg uit de achterhoede of middenmoot?

Een nuttig boek voor wie streeft naar verbetering en vernieuwing en ook voor wie wil graven naar achterliggende veronderstellingen. Een must read voor vernieuwers en aanbevolen voor ambtenaren, onderzoekers en consultants en voor studenten van opleidingen bedrijfskunde, bestuurskunde of overheidsmanagement.


Het boek het gras bij de buren van Arno Korsten, Klaas Abma, Anne Douwe van der Meer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 39,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Arno Korsten, Klaas Abma, Anne Douwe van der Meer boeken - Het gras bij de buren
ISBN 9789462369153
VERSCHENEN 21-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom bestuurskunde
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
39,50
Bestel

Andere boeken van Arno Korsten, Klaas Abma, Anne Douwe van der Meer