Armen Hakhverdian, Wouter Schakel - Nepparlement?

Een pleidooi voor politiek hokjesdenken


Vormen volksvertegenwoordigers een ideologische afspiegeling van het electoraat, of is - in de woorden van PVV-leider Geert Wilders - ons parlement een nepparlement? Geen enkele gekozen volksvertegenwoordiging ter wereld vormt een afspiegeling van haar electoraat. Op tal van factoren - geslacht, leeftijd, inkomen, opleiding, etniciteit - gaat de vergelijking van volksvertegenwoordigers met de gemiddelde burger mank. Maar is dit eigenlijk wel een probleem?

Nepparlement laat zien dat het gebrek aan demografische afspiegeling belangrijke gevolgen heeft voor de kwaliteit van de vertegenwoordigende democratie in Nederland. Aan de hand van uitvoerig opinieonderzoek onder Kamerleden, gemeenteraadsleden en burgers ontstaat een beeld van een politieke elite die op tal van belangrijke onderwerpen, van herverdeling tot immigratie, van Europese integratie tot misdaad, mijlenver afstaat van haar electoraat.

In dit boek analyseren Armèn Hakhverdian en Wouter Schakel hoe goed of slecht de politieke standpunten van volksvertegenwoordigers en kiezers op elkaar aansluiten.


Het boek nepparlement? van Armen Hakhverdian, Wouter Schakel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Armen Hakhverdian, Wouter Schakel boeken - Nepparlement?
ISBN 9789462980945
VERSCHENEN 05-03-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,99
Bestel

Andere boeken van Armen Hakhverdian, Wouter Schakel