Armand Leroi - De lagune

Hoe Aristoteles de wetenschap uitvond


Aan de westkust van Turkije ligt het eiland Lesbos, dat door een lagune vrijwel in tweeën is verdeeld. Dit is de plek waar, 2400 jaar geleden, Aristoteles besloot zich te gaan verdiepen in de natuurlijke wereld.

Iedereen kent Aristoteles als filosoof - maar dat hij ook voor de biologie van enorm belang is geweest, is een beetje vergeten. Hij schreef alles op wat hij over de dierenwereld kon zeggen, teksten die bekendstaan onder de naam Historia Animalium. Eeuwenlang trokken wetenschappers er niet meer op uit om te kijken hoe de natuur erbij lag: ze sloegen eenvoudigweg Aristoteles erop na. Vanaf de zeventiende eeuw kwam het tegengeluid: 'Bestudeer de natuur! Niet de boeken!' Zo verdween Aristoteles langzaam uit de wetenschappelijke canon. Nu is het tijd voor een herwaardering: Armand Leroi herstelt in dit boek de reputatie van Aristoteles de wetenschapper. Niet alleen was hij de eerste bioloog, hij is nog steeds een van de grootste. Met De lagune geeft Leroi werkelijk een nieuwe visie op leven en werk van de filosoof.


Het boek de lagune van Armand Leroi is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Armand Leroi boeken - De lagune
ISBN 9789045027265
PAGINA’S 592
VERSCHENEN 20-05-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Atlas Contact
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,99
Bestel