Arlie Russell Hochschild - Vreemdelingen in hun eigen land

Een reis door rechts Amerika


In 'Vreemdelingen in hun eigen land' verlaat de beroemde socioloog Arlie Hochschild Californië, haar progressief linkse, kosmopolitische enclave vol gelijkgestemden, en trekt vijf jaar op met haar rechtse landgenoten in Louisiana, een van de armste en meest conservatieve staten van Amerika. Daar leert ze mensen kennen die een heel ander leven leiden en er ideeën op nahouden die haaks staan op die van haar.

Hochschild raakt bevriend met een automonteur, een aannemer, een telefoonreparateur, een handelsreiziger, een vrachtwagenchauffeur, een conciërge en een gospelzanger, en probeert te achterhalen waarom zij tegen hun eigen belangen in aanhangers zijn van mensen uit de politiek als Donald Trump en op hem stemmen. Het blijkt dat de angst voor culturele achterstelling, economische achteruitgang en het gevoel verraden te zijn door de staat doorslaggevend zijn.

Tijdens haar zoektocht vindt Hochschild antwoorden op een van de cruciale vragen van de hedendaagse westerse politiek: waarom verzetten mensen zich met hand en tand tegen 'progressieve' overheidsinterventies terwijl zij daar zelf het meest van kunnen profiteren?

Een must read voor iedereen die de opkomst van het rechtspopulisme en de alt-right-beweging wil doorgronden.Arlie Russell Hochschild boeken - Vreemdelingen in hun eigen land
ISBN 9789462985735
VERSCHENEN 21-08-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Amsterdam University Press
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
25,99
Bestel

Andere boeken van Arlie Russell Hochschild