Arjen Vermeer, Boukje Pieters, Mirjam de Bruin - Inleiding humanitair oorlogsrecht

Humanitair oorlogsrecht is het internationale recht dat geldt tijdens gewapende conflicten, met het doel de schadelijke gevolgen voor mensen te beperken en - waar mogelijk - te voorkomen. Humanitair oorlogsrecht beschermt personen die niet (of niet meer) deelnemen aan een gewapend conflict en het geeft regels die wapens en het gebruik ervan beperken.

Het Rode Kruis is van oudsher de promotor en bewaker van het humanitair oorlogsrecht en speelt een belangrijke rol in conflictgebieden. De afdeling Humanitair Oorlogsrecht van het Nederlandse Rode Kruis heeft als kerntaak de kennis van het humanitair oorlogsrecht in Nederland te verspreiden. Met

deze Inleiding Humanitair Oorlogsrecht wil het Nederlandse Rode Kruis dit onderwerp toegankelijker maken.

Dit boek biedt op heldere en overzichtelijke wijze inzicht in dit immer actuele rechtsgebied en de toepassing ervan in hedendaagse gewapende conflicten. Het is ook zeer toegankelijk voor de geïnteresseerde niet-jurist.

"Het is een belangwekkend boek: in het Nederlands (zeldzaam voor een boek over international recht), handzaam door zijn opzet en inhoud."

"Wie alle tijd heeft kan er dus eindeloos over doorstuderen. Maar wie minder goed in zijn tijd zit en toch de hoofdzaken van het oorlogsrecht wil snappen, heeft behoefte aan een boek dat deugdelijk in elkaar zit en prettig lees- en bestudeerbaar is. Voor dat doel is dit boek bijzonder geschikt."

- Professor mr. dr. F. Kalshoven (1924-2017)


Het boek inleiding humanitair oorlogsrecht van Arjen Vermeer, Boukje Pieters, Mirjam de Bruin is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 27,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Arjen Vermeer, Boukje Pieters, Mirjam de Bruin boeken - Inleiding humanitair oorlogsrecht
ISBN 9789067043540
PAGINA’S 288
VERSCHENEN 13-10-2017
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER T.M.C. Asser Press
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
27,50
Bestel