Arjan Bolt, Irna van der Wekke - Dit is mijn leven vriend

Begeleiden van jongeren in de straatcultuur


Hoe bereik je jongeren in de straatcultuur? Hoe zorg je ervoor dat deze jongeren weer mee gaan doen in de maatschappij? Hoe help je hen om weerstand te bieden tegen de druk en de verleidingen van de straat? En hoe kun je hun ouders, familie en netwerk inzetten bij het werken aan een positieve toekomst?

Dit is mijn leven, vriend biedt een praktische handleiding om jongeren uit de straatcultuur te begeleiden bij gedragsverandering. Het boek is bedoeld voor iedereen die met deze jongeren werkt: docenten en leerlingbegeleiders op scholen, buurthuis- en straathoekwerkers, jeugdbeschermers en gezinshulpverleners. Het concrete methodische handelen van de professional staat centraal. Er zijn ook veel praktijkvoorbeelden in het boek opgenomen, die onder andere zijn ontleend aan het - van afkomst Utrechtse - Programma Jongerenteams.

De methodiek is gebaseerd op de oplossingsgerichte benadering en het competentiemodel. Daarbij is recent onderzoek naar criminaliteit onder jongeren in de methodiek verwerkt. Het boek biedt handreikingen voor zowel de individuele begeleiding als voor het werken met jongeren in een groep. Ook komt het werken met de gezinnen van de jongeren aan bod.

Arjan Bolt is orthopedagoog en werkt, via Buro Bolt, als coach, trainer en ontwikkelaar in de Jeugdzorg en het jeugdwelzijnswerk. Irna van der Wekke is sociaal pedagogisch hulpverlener en neerlandica en werkt als zelfstandig tekstschrijver en redacteur.Arjan Bolt, Irna van der Wekke boeken - Dit is mijn leven vriend
ISBN 9789088502224
PAGINA’S 238
VERSCHENEN 07-02-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SWP

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


29,50

De genoemde prijs is een indicatie.

Andere boeken van Arjan Bolt, Irna van der Wekke