Arie van Stam, Patrick van 't Hek - Acceptatietesten in de praktijk

Optimaliseren van de testorganisatie


Geen bedrijf is in staat om goed te kunnen functioneren zonder ICT. Veel bedrijven ontwikkelen hun applicaties en programma’s zelf, andere bedrijven besteden deze werkzaamheden (deels) uit. In beide gevallen is het goed functioneren van programmatuur voor het bedrijfsproces van cruciaal belang.

Goed functioneren is synoniem voor goed testen. Slechte programmatuur gaat ten koste van de kwaliteit en het verstoort en belemmert de gewenste bedrijfs-voering. Het soepel implementeren van (nieuwe) software en software-systemen is een belangrijke fase in het ontwikkelproces.

Veel bedrijven testen ongestructureerd waarbij ervaring en gevoel van de medewerkers richtinggevend is. Veel fouten worden pas bij het in productie geven van systemen zichtbaar, de aanpassingen hiervan hebben vaak vele herinvoeringen tot gevolg.

Acceptatietesten in de praktijk helpt bij het opzetten en inrichten van een acceptatietestomgeving. Daarnaast biedt het boek handvatten voor het testen, controleren, meten, evalueren en optimaliseren. Dit boek gaat onder andere uit van de testmethodiek TMAP®/Next (Test Management APproach) en ook het Agile-model is in dit opgenomen, zodat de lezer zelf een keuze van imple- mentatie kan bepalen.

Dit boek draagt bij aan kwaliteitsverbetering rondom acceptatietesten binnen organisaties en helpt zo kosten te besparen en de doorlooptijd (time to market) te versnellen.Arie van Stam, Patrick van 't Hek boeken - Acceptatietesten in de praktijk
ISBN 9789082934717
PAGINA’S 216
VERSCHENEN 19-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Pumbo.nl B.V.
Levertijd: ongeveer 5-7 werkdagen
29,95
Bestel

Andere boeken van Arie van Stam, Patrick van 't Hek