Arie-Jan Mulder - De Jezus manier

Niet wijzen maar wenken


Het thema van dit boek is de manier waarop Jezus met mensen omging. We lezen een aantal vertrouwde verhalen uit de evangeliën opnieuw, maar nu met een blik die vooral gericht is op de dynamiek tussen Jezus en zijn gesprekspartners. Hoe reageren ze op elkaar? Waar is Jezus op uit? En wat doet dat met de mensen met wie hij praat?

Als we zo kijken hoe Jezus met mensen optrok, dan kunnen we daar veel van leren. Om te beginnen wordt in de loop van die gesprekken steeds duidelijker hoe zijn houding naar mensen was. Dat blijkt samen te vatten in wat de ondertitel van dit boek is geworden: niet wijzen maar wenken. Hij keek niet naar wat mensen verkeerd deden, maar naar wat ze nodig hadden. Niet oordelen maar helpen.

Ook geeft deze aandacht voor de manier waarop Jezus met mensen omging meer duidelijkheid over wat hij precies bedoelde met zijn woorden. Dat levert allerlei verrassende inzichten op.

Dit voorbeeld van Jezus kan ongetwijfeld stimulerend werken voor onszelf in onze dagelijkse omgang met anderen.

Omslag

Recensie door Elly Zuiderveld, zangeres

Mooi hoe Arie-Jan laat zien hoe Jezus als het ware kruipt in de huid van zijn toehoorder. Dat is inderdaad wat wij ook moeten doen, willen we overkomen, willen we iets van Jezus laten zien. Als het goed is groeit dat in ons, als we het van Hem verwachten en ons laten leiden door Zijn Geest. Dan zien we de mensen zoals Hij ze ziet. Ieder als een uniek, kostbaar wezen. Ook als ze niet geloven wat wij geloven.

Omslag

Recensie door Jan van der Linden, voorzitter Opwekking

In dit boek neemt Arie-Jan ons mee in de diepgaande gesprekken die Jezus met de mensen uit zijn omgeving voerde. Het geeft ons een verrassend inzicht in de wijze waarop en de intenties waarmee Jezus communiceert. Ieder mens heeft zo zijn of haar eigen verhaal.

Het woord empathie heeft voor mij een diepere betekenis gekregen. Wanneer wij willen leven als Jezus is dit boek een aanrader. Het spoort aan tot zelfreflectie, het nemen van beslissingen en gedragsverandering.

Omslag

Recensie door zuster Teresia, Trappistin

Jezus' woord: 'Ik ben niet gekomen om de wereld te oordelen, maar om te redden wat verloren was', wordt door de schrijver - als een goede leerling van de Meester -  aangetoond in Jezus' genezende contacten met mensen. Onweerstaanbaar is er de uitnodiging aan de lezer om in Jezus' Geest een bevrijdende mens te worden.

Omslag

Recensie door Wim de Bruin, predikant Christelijke Gereformeerde Kerk

Arie-Jan heeft de gave om zo te schrijven dat het lijkt alsof hij naast je zit en je aanwijzingen geeft hoe je de bijbel goed kunt lezen. In 'De Jezus manier' liet hij mij op indringende wijze zien dat ik geneigd ben om personen in de bijbel, en daarmee ook in het echte leven, met argwaan tegemoet te treden. Door te wijzen op de manier waarop Jezus met mensen omgaat, veranderde hij mijn manier van kijken naar andere mensen van binnen uit.

Omslag

Recensie door Teun van der Leer, rector Baptistenseminarium en hoofdredacteur Soteria

Wat dit boek zo boeiend en rijk maakt is het feit dat de auteur door zijn zorgvuldige lezing en originele doorkijkjes je direct meeneemt in de Bijbelverhalen en je er onderdeel van maakt. De toon is pastoraal en prikkelend tegelijk, zodat je als lezer tegelijk getroost en uitgedaagd wordt. Dit is Bijbelstudie op z'n best!

Omslag

Recensie door Een ongelovige lezer

Dit is een prachtig boek met een verhelderende en eenvoudig leesbare uitleg over Jezus' omgang met mensen. Het terugkerend thema van hoe Jezus ons anders naar onszelf en de ander leert kijken, was zelfs voor deze niet-christen leerzaam en nuttig.


Het boek de jezus manier van Arie-Jan Mulder is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Arie-Jan Mulder boeken - De Jezus manier
ISBN 9789081547451
PAGINA’S 190
VERSCHENEN 22-05-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Mulder, A.J.
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,50
Bestel

Andere boeken van Arie-Jan Mulder

 • Arie-Jan Mulder - De ontdekking van het avondmaal
  Arie-Jan Mulder - De ontdekking van het avondmaal

  Een prachtig boek over het avondmaal. Dat lijkt misschien geen spannend onderwerp, maar dit boek bewijst het tegendeel. Het avondmaal komt helemaal tot leven als een feest van God en mens. Na lezing van dit boek wil je eigenlijk altijd wel avondmaal vieren.De reacties van lezers…

  Lees meer...
    9,00
 • Arie-Jan Mulder - Het evangelie van Jozef
  Arie-Jan Mulder - Het evangelie van Jozef

  Dit is echt een 'klerenverhaal'. Er gebeurt telkens weer iets met de kleren van Jozef en van anderen. Maar wat betekent dat eigenlijk? En heeft dit oeroude verhaal nu nog iets te zeggen? Dat zal je verrassen! Want zoals Jozef en zijn broers in dit verhaal leren om echt zoon en…

  Lees meer...
  12,50
 • Arie Jan Mulder - Voorgangers
  Arie Jan Mulder - Voorgangers

  In dit boek beschrijft Arie-Jan Mulder op boeiende wijze de levens van een vijftiental opmerkelijke figuren uit de kerkgeschiedenis. Het loopt van Antonius, de woestijnheilige, tot moeder Teresa, die in de sloppenwijken van India werkte. Naast een compacte levensbeschrijving zijn…

  Lees meer...
    8,95
 • Arie-Jan Mulder - De gelijkenissen van Jezus
  Arie-Jan Mulder - De gelijkenissen van Jezus

  Een schaap met stress, stiekeme dolik en een miljoenenfraude - wat hebben die met elkaar te maken? Dat zijn zo maar een paar dingen waar Jezus over vertelt in zijn gelijkenissen. In dit boek blijkt dat die beroemde verhalen nog altijd bijzonder inspirerend en vaak ook erg…

  Lees meer...
    9,00