Antonio di Benedetto - Zama

Paraguay, 1790. Don Diego de Zama, hooggeplaatst dienaar van de Spaanse Kroon, is gestationeerd in Asunción, de afgelegen hoofdstad van Paraguay. Hij wordt verscheurd door trots, lust, rancune en paranoïde fantasieën, terwijl hij er alles aan doet om overgeplaatst te worden naar Buenos Aires. Hij is ervan overtuigd dat die overstap zijn hopeloze bestaan op miraculeuze wijze zal doen omslaan, en dat in Buenos Aires zijn leven eindelijk zinvol zal zijn.

Don Diego's trage, huiveringwekkende tocht richting de afgrond is niet slechts het verhaal van zíjn ondergang, maar ook een studie naar existentiële eenzaamheid. Di Benedetto schept met zowel precieze als weelderige zinnen een dromerige realiteit, zonder ook maar één overbodig woord te gebruiken.Leeuwarder Courant

Recensie door Hans van der Heijde

Existentiële eenzaamheid en veroordeeld zijn tot wachten op iets wat nooit zal komen, daar klinkt Becketts Wachten op Godot in door. Ook dringen vergelijkingen met Oblomov en Don Quichot zich op. Maar bij alle aanwijsbare invloeden staat Zama geheel op zichzelf, niet in het minst dankzij Di Benedetto's accurate, superieure stijl.

De Morgen

Recensie door Ellen Deckwitz

In zekere zin draait elke roman om wachten, maar ik zag dat niet eerder zo mooi gethematiseerd als in het net verschenen Zama van Antonio di Benedetto.

Trouw

Recensie door Berthold van Maris

Een geweldig en verrassend boek. (...) Zama verenigt in zich het beste wat een historische en een psychologische roman de lezer kunnen bieden.Antonio di Benedetto boeken - Zama
ISBN 9789048850068
PAGINA’S 288
VERSCHENEN 25-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Lebowski
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
22,50
Bestel

Andere boeken van Antonio di Benedetto