Anton Vernooij - Zingen van grote dingen

Anton Vernooij

Zingen van grote dingen

Anton Vernooij, priester, musicus, docent en schrijver, heeft zijn leven lang nagedacht en geschreven over muziek in de liturgie. Zijn publicaties verschenen in diverse tijdschriften en bundels. Uit zijn grote oeuvre hebben Martin Hoondert, Marja Blakenburg en Wim Krist een selectie gemaakt van artikelen die nog steeds de moeite van het lezen waard zijn.

De inzichten van Vernooij laten zien hoe muziek werkt als muzische en rituele taal. Muziek als rituele vormgever laat ons zingen van 'grote dingen'. Liturgie kan niet zonder muziek, of - in woorden van Anton Vernooij - : liturgie wordt voltrokken in muziek.

Dr. Anton Vernooij (*1940) was van 1969 tot 1997 docent aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek en het Conservatorium in Utrecht, daarna tot 2005 bijzonder hoogleraar Liturgische Muziek aan de Universiteit van Tilburg. Hij publiceerde talrijke hymnologische artikelen over religieuze en liturgische muziek.


Het boek zingen van grote dingen van Anton Vernooij is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Anton Vernooij boeken - Zingen van grote dingen
ISBN 9789089722980
PAGINA’S 256
VERSCHENEN 01-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Abdij Van Berne, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,90
Bestel